Journalistpris mot diskriminering

Publicerat 21 Aug, 2011

EU:s journalistpris – Tillsammans mot diskriminering – är den enda tävlingen för tidnings- webb- och tidskrifts-journalister som bevakar antidiskriminerings- och mångfaldsfrågor inom EU. I år åttonde året i följd, öppen till 10 november 2011, klockan 12.00 centraleuropeisk tid.

Journalistpris.jpg

Med priset vill kommissionen uppmärksamma journalister som bidrar till en ökad förståelse för värdet av och fördelarna med mångfald, och som kämpar mot diskriminering inom EU.

EUs journalistpris 2011.jpg
Journalister som vill delta i tävlingen lämnar sitt bidrag online på nätet. Vem som helst kan också nominera ett bidrag, men det kräver ett medgivande från journalisten som skrivit artikeln.

Tävlingsbidragen ska ha ett europeiskt perspektiv och tidigare ha publicerats i tryckt form eller online.

Jury bedömer

En jury bedömer bidragen utifrån olika kriterier, som främjande av mångfald, bekämpning av diskriminering, och ökad medvetenhet av dessa frågor.

Tävlingen uppmärksammar värdet av och fördelarna med mångfald samt kampen mot diskriminering.

Det räcker inte med att skriva om invandring i största allmänhet. För att sådana bidrag ska räknas måste de också behandla värdet och fördelarna med mångfald och/eller kampen mot diskriminering.

Originalitet och språklig och stilistisk kvalitet mäts, liksom objektivitet, oberoende, hänsyn och respekt för journalistikens etiska principer.

Prissumma

Prissumman är 5 000 euro.

Robert Sandström

Inbjudan

Prisets hemsida


  Robert Sandström
robert@robertsandstrom.net

Tipsa någon om denna sida.

ÏÇÆãÇ ÇáÃÊÕÇá ÈäÇ ÃæáÇ ÅРßäÊ ÊÑíÏ äÔÑ¡ ÈãæÌÈ ÍÞ ÇáãÄáÝ.